Over Cadans

In 2022 ontstond het idee een fietsplek in Arnhem te creëren dat impact maakt op sociaal en duurzaam vlak. Cadans is voor iedereen die in beweging wil zijn en komen, letterlijk en figuurlijk. Fietsen is tenslotte altijd een goed idee.

"Zolang er cadans is, ga je vooruit."

Visie

Cadans is het fietspunt van de regio Arnhem waar je duurzaam in beweging komt.
Wij helpen mensen hun fietsbehoefte invullen en bieden een plek waar je sociaal meedoet.

Missie

Wij hebben aandacht voor mensen, onze omgeving en ons klimaat. Want met aandacht worden kleine dingen groot. 

Kernwaarden

  • We helpen je in beweging met een passende fietsoplossing
  • We zorgen voor een gezellige plek met een heerlijk drankje, versnapering en een goed gesprek.
  • We geven fietsen een tweede bestaan, en mensen een tweede kans
  • We bieden een plek waar mensen in hun kracht staan en vanuit ambachten kunnen ervaren.
  • We creëren mooie eerlijk gemaakte en duurzame producten

Onze producten

Onze producten zijn passend bij jouw behoefte. In wat we doen staat sociaal en duurzaamheid voorop. Zoveel mogelijk worden materialen hergebruikt en waar mogelijk gemaakt met hulp van mensen die de aansluiting met maatschappij willen hervinden. We bieden een sociale ervaringsplek voor mensen die nuttig willen zijn. Zo weet je dat je bijdraagt aan een eerlijk kwaliteitsproduct en een gezonde maatschappij. Of dit nu een nieuwe sportieve fiets, een fiets met een tweede leven of een fietstas van oude fietsbanden is.

Waarom kom je naar Cadans

  • Om op te laden en voor een fijn pauzemoment van je fietstocht
  • Voor een goede kop koffie, heerlijk taartje en gezellig gesprek
  • Voor een passende sportieve fiets of degelijke gebruikte stadsfiets
  • Voor een eerlijk, ambachtelijk en duurzaam product
  • Om je richting te bepalen zodat je weer verder kan (fietsen)

Ons team

Cadans is een dynamisch bedrijf vlak dat staat voor samenwerken en aandacht voor mensen en omgeving.

Thijs

Vanuit een passie voor fietsen en duurzaamheid is Thijs initiatiefnemer van Cadans. Na een carrière in de auto-industrie voelde hij het dat tijd was om zijn langgekoesterde droom na te jagen: een eigen fietscafé! Thijs wil het liefst mensen verbinden en samenwerken. Hij wordt blij van enthousiaste mensen en kleine geluksmomentjes in de zon. In zijn vrije tijd is Thijs het liefst in de natuur te vinden: op zijn racefiets, een mooie wandeling op de Veluwe of bootcamp in het park. Thijs is in zijn element als hij actief bezig is, de tafels goed staan en iedereen het fijn heeft. In Cadans kan hij zijn passie voor fietsen, sport en techniek uitdragen, en sociaal en duurzaam bezig zijn. Op termijn wil Thijs een eigen duurzame cargobike maken en hoopt hij ooit samen met anderen off-the-grid te kunnen wonen. Ook is hij erg trots op zijn dochters Robin en Kris, die vaak in Cadans te vinden zijn!

Harmjaap

Fietsen zitten in het DNA van Harmjaap. Harmjaap is al vanaf jongs af aan bezig met fietsen opknappen en verkopen. Zijn eigen winkel was altijd zijn droom. De fietsenwinkel Poutsma die hij samen met zijn vrouw Wendy heeft opgezet, is inmiddels een begrip in de buurt. Deze is in korte tijd uitgegroeid van een zaak voor tweedehands fietsen tot een volledige Giant Store met nieuwe fietsen en een ruime onderhoudswerkplaats. Harmjaap is een echte monteur met een groot hart voor fietsen en mensen. Hij heeft een zwak voor mooie oude fietsen en spullen, waar hij niet genoeg van krijgen! Zijn passie voor fietsen komt ook bij Cadans goed tot zijn recht met de Giant fietsen en het begeleiden van het opknappen van fietsen. Als echte techneut klust aan alles wat hij tegenkomt, en hij helpt graag mensen met een goede oplossing. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in zijn schuur en er is altijd wel een leuk project zakelijk of privé wat hem bezighoudt. Op dit moment bouwt hij zijn eigen race formule-auto die hij volledig zelf vormgeeft. Daarnaast brengt hij graag zijn passie voor techniek over op zijn zoons en geniet hij heerlijk van rust en een kop koffie op de bank met zijn gezin.

Wendy

Wendy houdt van mensen, gezelligheid, kletsen, creatief bezig zijn en uiteraard van fietsen. Wendy is bijna alle dagen te vinden in de fietsenwinkel die ze samen met Harmjaap verbouwd hebben. Wendy heeft daarvoor lang in de hulpverlening als ambulant begeleider gewerkt. Soms mist ze die sociale tak nog wel eens, al kan ze met de klanten in de winkel er ook lekker op los kletsen! Gelukkig is er nu Cafe Cadans, waar Wendy graag meehelpt achter de bar. Haar achtergrond in de hulpverlening komt ook goed van pas, in de fietsenwinkel en bij Cadans waar ze graag meedenkt om hier fijne werkervaringsplekken in te richten. Naast de zorg voor haar twee zonen Sepp en Mats houdt ze van buiten zijn waar ze wandelend of op haar mountainbike heerlijk kan genieten van de schoonheid van de natuur. Creatief bezig zijn is haar passie, onder andere met oude meubeltjes opknappen en het geven van workshops serviesstippen waarbij ze gezellig in een groep kan genieten hoe blij iedereen wordt van creatief bezig zijn. Ook bakt ze heerlijke taarten, die bij Cadans te proeven zijn!

Ruben - Wielercafes.nl

Ruben

Liefhebber van de wielersport en hét gezicht achter Wielercafes.nl, dat is Ruben. Zijn platform telt inmiddels al ruim 50 wielercafés, waar Café Cadans er uiteraard eentje van is. Met 25 jaar ervaring op de racefiets en betrokkenheid bij onder meer KNWU, Giro Gelderland en WK’s wielrennen is de wielersport duidelijk Rubens passie. Waar mogelijk combineert hij dit graag met zijn kennis en kunde in communicatie. Zo is de initiatiefnemer van Wielercafes.nl en tevens maker van deze website altijd in voor een praatje. De kans dat je deze duizendpoot een keer treft op de fiets of in een wielercafé is dan ook zeker aanwezig.

Dorinde

..

Rogier

..

Café Cadans maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze privacyverklaring.