Café

Naar Café Cadans kom je voor heerlijke kwaliteitskoffie en iets lekkers. Het wielercafé van Cadans is de ideale plek voor je pauzeplek of verzamelplaats voor een fietstocht of gewoon een gezellig koffiemoment. Bovenal zijn wij een gezellig huiskamercafé waar je kan genieten en lekker kan zitten. Praten over fietsen, of over andere kleine en grote dingen. Ons fietscafé straalt gezelligheid uit met een interieur vol leuke retro meubels, mooie oude fietsen, en veel groen. Op onze kleine kaart vind je onder andere heerlijke taartjes, verse broodjes en een lekkere kop soep. Er staat altijd een goed muziekje op onze playlist. En uiteraard kan je de grote fietsronden live bij ons volgen!

"Praten over fietsen, of over andere kleine en grote dingen"

Café Cadans in Arnhem - cafecadans.nl (33)

Onze koffie

Genieten begint met kwaliteitskoffie. Of je nu een koffie, cappuccino, Latte Macchiato, Cortado of een Flat White wilt, onze eigen Cadans koffie wordt met zorg bereid. Cadans werkt samen met Espressowinkel.nl voor de koffie. Met zijn eigen lokale koffiebranderij en beleveniscentrum is dit een begrip in de regio Arnhem dat staat voor kwaliteitskoffie, professionele apparatuur en barista-opleiding. 

Voor de bereiding van onze koffie hebben we gekozen voor een Krem X3 en Compac maler. Onze barista’s krijgen opleiding en training zodat ze je kunnen verbazen met een heerlijke koffiebelevenis. Kom ook vooral zelf onze eigen Cadans koffie ervaren!

Café in beeld

Onze kaart

Café Cadans beschikt over een kleine kaart met verschillende kleine en grotere hapjes. Op onze kaart staan onder andere verse taartjes, broodjes en een lekkere dagsoep. Onze verse granola met vers fruit is de ideale start van de dag of je tocht. De heerlijke taarten worden vers geleverd door Bakbar in Arnhem en we hebben huisgemaakte cake. Voor onze frisdrank hebben we gekozen voor Fritz Kola en limonade van de fruitslagers van de Roze Bunkers. Onze (alcoholvrije) bieren en borrelplankjes komen onder andere van Enjoy & Learn. Ook hebben we verschillende versnaperingen zoals energiebars, fruitrepen en bidonvulling zodat je weer vol energie je tocht kan vervolgen.

Café Cadans in Arnhem - cafecadans.nl (28)

Onze locatie

Gelegen vlakbij het beroemde hoogste punt van Arnhem Hoogte 80, in de wijk Monnikenhuizen is Cadans de ideale startplek voor je fietstocht. De bossen van de Posbank en de Veluwe zijn vlakbij. Hier begint je fietstocht, pauzeer je of kom je weer samen na afloop van je tocht. Cadans is de ideale verzamelplaats voor je fietstocht en ligt op directe afstand van verschillende fietsroutes, zowel voor toertochten, wielrennen als MTB. De fietsknooppunten 48, 50 en 64 liggen om de hoek en bieden een aanknoping voor diverse fietsroutes zoals de Veluwezoom route. De MTB routes Arnhem-Noord/Schaarsbergen, MTB route Arnhem, MTB route Veluwezoom en MTB route Oosterbeek zijn goed te bereiken vanuit Cadans. Ook voor wandeltochten is Cadans een ideale tussenstop met Hoogte 80, Park Klarenbeek, Schaarsbergen, Veluwezoom, Posbank en het Roosendaalseveld op loopafstand. Neem contact op met Cadans voor tips over routes.

Cadans organiseert en faciliteert ook fietstochten. Wil je met een groepje jouw fietstocht beginnen of eindigen, of heb je een leuk idee voor een (fiets)event of een workshop, je bent welkom. We kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken.

Onze producten

In ons café kan je verbaasd raken over mooie, duurzame en creatieve spullen die te koop zijn in onze winkel. Of dit nu een sportieve fiets, een degelijke gebruikte stadsfiets of diversen fietsaccessoires zijn. Heb je zelf een leuk idee voor een zelfgemaakt, creatief of duurzaam product, wij helpen je met het realiseren en bieden een plek om je product onder de aandacht te bergen. Onze producten dragen bij aan een duurzame en sociale omgeving. De ambachtelijkheid straalt ervan af.

Samenwerken

Café Cadans staat ook voor samenwerken en eigen kracht. Bij Cadans kom je op adem. Wat houdt je bezig, gewoon een praatje, of wil je iets delen? Je krijgt een kop koffie. We luisteren naar je verhaal, en kijken wat we kunnen betekenen voor je. Een gezellige plek waar jezelf zijn goed genoeg is. Cadans is een plek waar je op adem kan komen. Pauze van je fietstocht. Of gewoon voor een praatje. Zodat je je richting kan bepalen en weer verder kan.

Wil je zelf ook bijdragen aan Cadans? Kijk bij samenwerken voor de mogelijkheden.

Stories over het café

Social media

Van de makers

Fritz Kola

Vanaf nul beginnen in Fritz Kola oprichters Mirco en Lorenz in hun studentenkamer in Hamburg. Met slechts een paar duizend euro en heel veel vastberadenheid vonden ze fritz-kola. De missie: een kola maken die beter is dan alles wat “grote cola” te bieden heeft. Alle dranken zijn volledig vrij van kunstmatig toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Duurzaamheid en sociale bewustzijn is het uitgangspunt in de keten van productie en levering. Zo worden alle dranken in glazen statiegeldflessen geleverd. De productie wordt zoveel mogelijk verzorgd door mensen met een achterstand tot de maatschappij. Verder hebben Mirco en Lorenz dezelfde pionierszin als veel craft bierbrouwers. Ze nemen geen genoegen met standaard smaken en blijven nieuwe varianten ontwikkelen. Naast de verschillende soorten cola kun je kiezen uit orangeade en lemonad.

Fritz Cola

Limonade van Roze Bunker

De fruitslagers van Roze Bunker maken frisdrank als oplossing. Elke fles tackelt problemen en wordt gemaakt van bijvoorbeeld restafval, lokaal fruit van de boer of biologische wilde kruiden gezaaid om de biodiversiteit te herstellen. Van de fruitslager zelf: “Bij Roze Bunker denken wij alleen in oplossingen, en dat gaat verder dan onze experimenten met fruit en kruiden. Als echte fruitslagers denken wij problemen om. Want waarom zou je onnodig aangelengde frisdranken vervoeren als het beste water gewoon uit de kraan komt? Zo haal je uit één fles frisdrank een heel krat. Hoef jij het alleen nog maar aan te lengen met het meest lokale product en… opgelost! Per jaar produceren we zo’n dertigduizend liter siroop. Iedere smaak creëert zijn eigen impact binnen de plakkerige frisdrankindustrie. Zo gaan we monocultuur tegen door wilde gewassen te planten op 5000m2 afbrokkelende akkers en groene woestijnen. Met die wilde kruiden maken wij een 100 procent Nederlandse Wilde IJsthee. In onze Gekke Bessen krijgt elke bes een kans, zelfs de 5000 kilo bessen die normaal in de kliko verdwijnen. Elk jaar maken wij zo’n 2000 vlierbloesemstekjes ter bevordering van de biodiversiteit, om een nieuw verdienmodel voor de boer te creëren én om smaak te geven aan onze Bloesem Power. De Smoked Lime wordt gemaakt van limoenen die na een lange reis in de container dreigen te belanden, in 2021 was dat 5558 kilo om precies te zijn. Wij roken ze ritueel op een bed van salie en lievevrouwebedstro. Zelfs met de overgebleven flessen maken we ons eigen glaswerk! In 2021 maakten we er daar 640 van.”

Bakbar

Taarten van Bakbar

De Bakbarwinkel, gelegen in het hart van het Modekwartier, is al bijna 10 jaar de plek voor bakliefhebbers!
Naast de verkoop van de zelfontworpen DIY bakpakketten en fijn bakgereedschap, wordt er op ambachtelijke wijze de lekkerste taart en ander zoet gebakken.

Wil je een workshop volgen, je bakfeestje vieren of gewoon een heerlijke taart of zoete tafel bestellen?
Neem gerust contact op of kom gezellig langs om je wensen te bespreken!

Bakbar logo

Café Cadans maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in onze privacyverklaring.